Artikelen

De grote PLA TEST Deel 1: Het beste PLA voor een lithophane

Voor het printen van een mooie lithophane wordt vaak aangeraden om een wit PLA te gebruiken. Deze kleur is natuurlijk niet moeilijk te krijgen maar welk PLA geeft het mooiste resultaat? In deze test zet ik 15 verschillende witte PLA filamenten naast elkaar.

Starten met 3D-printen

Dit artikel wordt momenteel geschreven. Jullie mogen alvast meelezen en feedback geven maar deze is nog niet klaar. 3D-printen is voor vele een fascinerende hobby maar het is tegelijkertijd ook een vrij complexe en uitgebreide techniek waar veel bij komt kijken. In dit artikel leg ik de eerste stappen uit die je moet nemen als […]

3D-Print Vaas Spectrum PLA

Websites met 3D-printbare files

Zelf ontwerpen is natuurlijk leuk maar soms is het ook wel erg makkelijk om bestaande ontwerpen van internet te halen. In het volgende artikel delen wij links van websites met 3D ontwerpen.De lijst bevat zowel websites waar gratis bestanden, alsook betaaldebestanden te vinden zijn.

De hotend fix voor Creality hotends

Problemen met de extrusie komen zeer vaak voor bij de goedkopere 3d-printers zoals Creality. Deze problemen zijn te herkennen aan missende lagen, strepen in de print of een klikkende extruder tijdens het printen. Hoe je de kans op problemen op Creality 3D-printers flink kan verminderen met de ‘hotend fix’ lees je in dit artikel.

Extruder kalibratie

Extruder kalibratie, geen goed idee?

Dit stuk gaat over ‘Extruder kalibratie’, oftewel het handmatig afstellen van de E-step/mm. Op internet wordt dit vaak geadviseerd en er zijn zelfs merken extruders die dit aanraden. Ik leg in dit artikel uit waarom dit geen goed idee is en waarom je de extrusie beter kan aanpassen op een andere manier. Wat betekend E-Step/mm? […]

Minitest: Losse timing belts/tandriemen

Ik zie vaak het advies langskomen om de riemen van hun 3D-printer te spannen bij problemen zoals ‘layershifts’ of kwaliteitsproblemen. In de praktijk heb ik zelden printkwaliteit problemen gezien door losse riemen. Dus ik zie weer een leuke test. Op een standaard Creality Ender 3 zet ik de riem van de Y-as opzettelijk los.

Real Flex Wit

REAL Flex Wit Review

Flexibel materiaal is vaak moeilijk te printen. REAL heeft een flexibel filament wat eenvoudig printbaar is. Of dit materiaal de moeite waard is hangt heel erg af van de toepassing waarvoor de print gebruikt gaat worden.

REAL Sparkle Ruby Red PLA filament

REAL Sparkle Ruby Red PLA filament review

3D-Printen krijgt steeds meer functionele toepassingen. Toch blijft 3D-printen heel populair bij mensen die leuke modellen willen printen puur voor het zicht. REAL Sparkle Ruby Red PLA is een materiaal wat zich onderscheid door haar bijzondere uitstraling.